Tarieven

Verhaal en Rite hanteert de volgende tarieven:

Rituele begeleiding bij een uitvaart: €600,-

Dit is inclusief een gesprek bij de nabestaanden aan huis. Voor begeleiding naar het graf kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Als alleen een korte toespraak of een enkel gebed gewenst is, kunnen de kosten lager zijn.

Zegening van een huwelijk of relatie: €950,-

Dit is inclusief enkele gesprekken waarin we elkaar leren kennen en de ceremonie voorbereiden, zodat het precies zal zijn, zoals jullie willen.

Geestelijke begeleiding: €75,- per uur

 

NalatenschapsMakelaar:

Het uurtarief van de NalatenschapsMakelaars is: €175,- (inclusief BTW)

Het aanvragen van een akte om een nalatenschap beneficiair te aanvaarden of te verwerpen, inclusief informatief gesprek, aan huis of per telefoon: €175,- en €25,- voor iedere persoon extra.  Aanvragen van een machtiging om te mogen verwerpen voor minderjarigen, inclusief het samenstellen van het dossier en het schrijven van een verzoekschrift voor de rechtbank: €200,- per gezin en €25,- voor ieder gezin extra. (inclusief BTW)  (daarbij komen dan nog de griffiekosten die de rechtbank rekent: €155,-)

Adviesgesprek voor een testament (of levenstestament) inclusief het nakijken van het concept: €350,-    Bij 2 (levens)testamenten: €450,-    Testament en levenstestament samen: €550,-    Bij 2:   €650,-   (inclusief BTW)    Als de testamenten erg verschillend zijn van elkaar of als er meerdere gesprekken nodig zijn, dan kunnen de kosten hoger zijn.

Soms vragen mensen mij om als levensexecuteur of zaakwaarnemer of bewindvoerder en mentor te zorgen voor hun financiën en welzijn als ze dat zelf niet meer kunnen. De kosten daarvoor bedragen € 100,- per uur (inclusief BTW). Het wettelijke tarief voor mentorschap en bewindvoering is momenteel €93,90 per uur.