Geestelijke Begeleiding

Soms zijn er perioden in het leven dat niet alles loopt zoals u wilt. Misschien is er een oorzaak te vinden, een tegenslag, verlies, bijvoorbeeld van gezondheid, werk of relatie of het overlijden van een dierbare. De oorzaak kan ook minder duidelijk zijn. Om allerlei redenen kan het gebeuren dat een mens zich verdrietig, leeg, misschien zelfs wat wanhopig voelt. Niet meer goed weet waar kracht en moed vandaan te halen. En zich gaat afvragen hoe verder.

Dan kan het goed zijn er eens met iemand over te praten.

Samen met u kan ik zaken op een rij zetten en met u zoeken naar dat wat echt belangrijk is voor u, waar het in uw leven om gaat.

Geestelijke begeleiding speelt zich af rond de levensloop van mensen en het verhaal dat mensen daarover vertellen. Het cirkelt om vragen als: hoe ervaren mensen zin in hun leven? Hoe geven zij betekenis aan ingrijpende gebeurtenissen? Voor welke keuzes op het terrein van gezondheid en ziekte, leven en dood, wordt de mens gesteld?

Geestelijke begeleiding kan omschreven worden als het verlenen van hulp aan mensen met levensproblemen en het begeleiden van mensen met levensvragen.

Ik kan u één of meerdere gesprekken aanbieden, waarin we op zoek gaan naar sporen van wat voor u de bron van uw bestaan zou kunnen zijn, opdat het u weer zin en richting geven zal.

Ook in de laatste levensfase kan ik iets voor u betekenen. Op een andere pagina van deze site vindt u daarover meer informatie.